Putování do Indie a počátek Ashariyi: Můj příběh

Putování do Indie a počátek Ashariyi: Můj příběh

V roce 2018 jsem se vydala na dobrodružnou cestu do srdce Indie, poháněna touhou poznat krásy jógy a objevit tajemství této daleké země. Prošla jsem měsíčním pobytem v asharamu, který nejen transformoval mé fyzické tělo, ale otevřel i mé srdce a duši. Po skončení tohoto nezapomenutelného zážitku jsem se plná energie vydala na putování po Indii.

Cesta mě zavedla až do státu Rajasthán, kde jsem objevila nejen fascinující kulturu, ale i něco, co mě naprosto uchvátilo. Procházela jsem malebným městem Udaipur a náhodou vešla do starobylého krámu místního řemeslníka pracujícího s kůží. Jeho dílna byla plná nádherných kožených výrobků, a já nemohla odolat kouzlu jednoho z nich – koženého zápisníku s labradoritem.Tento kámen mě okouzlil svým tajemným leskem. Obdivovala jsem i všechny ostatní výrobky a zručnost tohoto řemelsníka. Vyměnili jsme si kontakt a já odešla. Kdybych tak bývala tušila, jaký přítel se z tohoto muže jednou stane.

Další zastávkou na mé cestě bylo místo Pushkar. Pushkar mě nadchlo svou nádhernou atmosférou a zvláštním kouzlem. Zde jsem se setkala s umělcem, tentokrát šperkařem, který mě zavedl do své malé dílničky. Jeho šperky, zdobené měsíčními kameny a labradority, okamžitě zaujaly mé oči. Nebylo jednoduché vybrat jen jeden kousek, a tak jsem si od něj odnesla několik šperků, které se staly mými osobními talismany. Některé z nich nosím dodnes. Při rozloučení jsem si slíbila, že se vrátím, a tato slova jsem dodržela.

Po návratu do Čech jsem navštívila několik trhů a setkala se s obdivem ke všem výrobkům. Po nějakém čase jsem se rozhodla s řemeslníky spojit a začit s nimi tvořit na dálku a dát jejich umění nový domov. A tak vznikla značka Ashariya.

Ashariya není jen e-shop s šperky a koženými deníky. Je to spojení mé vášně pro jógu, lásku k indickému umění a touhu přinést kousek té magie, kterou jsem zažila v srdci Indie, do životů lidí. Každý kousek v naší kolekci nese nejen krásu a eleganci, ale i příběh, který spojuje minulost s přítomností, západ s východem, a já se těším, že ho budu moci sdílet i s vámi. 

 

1 comment

Budu velmi ráda za Vaše komentáře:))

Jana Neuhoferová

Leave a comment