Ashariya: Odkaz sanskrtu v našich špercích

Ashariya: Odkaz sanskrtu v našich špercích

Cestovat Indií, zemí, kde Ashariya našla své kořeny, je pro mě nekonečným zdrojem inspirace. Snila jsem o tom, aby každý šperk nesl specifický záměr, poselství přenesené z daleké Indie. Z tohoto důvodu jsem zvolila jména v sanskrtu pro všechny naše šperky, což dodává značce Ashariya hlubší význam a bohatou symboliku. Sanskrt, starodávný indický jazyk, je doslova překladem "dokonalého, vysokého" a považuje se za jazyk bohů. Jeho kořeny sahají do dávné minulosti, což propůjčuje naší značce jedinečnou duchovní hodnotu.

Sanskrt není pouze nástrojem komunikace, ale i nositelem starodávných manter a posvátných textů. Jeho písmena a slova jsou vnímána jako zvukové vibrace, ovlivňující tělo, mysl a duši. Mantry v sanskrtu jsou jak zpěvy rezonující s vnitřními energiemi, které nám pomáhají dosáhnout harmonie.

Při tvorbě této značky jsem chtěla, aby v sobě každý kousek šperku nesl esenci toho, odkud pochází. Každé slovo v sanskrtu nese svou historii a ta se tak stává součástí každého kousku v naší kolekci.

I název celé značky, Ashariya, má kořeny v sanskrtu a vznikl po dlouhé úvaze. Během návštěvy na organické farmě u mých blízkých přátel, kde jsem hledala inspiraci, mi v mysli zaznělo slovo "ashariya". Slovo 'Asha' (आशा) v sanskrtu znamená naději a přání, zatímco 'Riya' (रिया) odkazuje na bohyni Lakshmi, strážkyni štěstí, krásy a prosperity v hinduismu. Spojením těchto slov tak vznikla značka Ashariya.

Pojmenováním produktů v sanskrtu do nich mimo jiné dáváme záměr. Opakování posvátných slov může být použito jako mantry, které mohou působit jako klíče k osobní transformaci. Tyto slova mohou mít hluboký vliv na naši mysl a duši.

V naší rozmanité kolekci šperků objevíte nejen krásu, ale také příběhy a energii, která vás bude provázet každým dnem. Látka na obrázku byla použita pro naši novou kolekci oblečení, na kterou se můžete těšit toto jaro.

Připojte se k nám na cestě objevování symbolů, které oživujeme v každém kousku našich šperků.  

Leave a comment